Festival de Artă Stradală la Târgu Jiu

0
373

Municipiul Târgu Jiu va fi gazda unui Festival de Artă Stradală, în perioada 22 – 28 iulie. Potrivit autorităților locale, obiectivul manifestării este înfrumusețarea orașului, prin pictarea zidurilor anumitor clădiri. În acest sens au fost identificate 8 instituții școlare din municipiul Târgu Jiu. Andi Popescu, director în cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că ideea organizării Festivalului de Artă Stradală a fost preluată din Portugalia. Astfel, zidurile unor clădiri vor fi pictate de către artiști consacrați în domeniu.

Vox 1 Andi Popescu

Festivalul de Artă Stradală de la Târgu Jiu va cuprinde și ateliere dedicate copiilor. Acestea vor fi organizate inclusiv în cartierele de rromi Obreja și Meteor. Pe 27 iulie va susține un spectacol și un cunoscut DJ, iar, pe 28 iulie, va fi organizat un tur de biciclete la operele realizate de artiștii stradali. Autoritățile încearcă inclusiv să aducă la Târgu Jiu un artist din Mexic, specializat în astfel de picturi.

Vox 2 Andi Popescu

Festivalul de Artă Stradală este organizat pentru prima dată la Târgu-Jiu, autoritățile dorind să permanentizeze acest eveniment.