Elevii din Gorj au fost premiați de autorități pentru implicarea într-o campanie de promovare a mediului

0
447

Autorităţile județului Gorj au fost prezente astăzi la premierea elevilor care au participat la proiectul-campanie ”Viață pentru mediu, viață pentru om”. Proiectul a fost inițiat de Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj și a avut drept scop încurajarea voluntariatului și îmbunătățirea aplicării sistemului integrat de management al deșeurilor.

Luis Popa, directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, a declarat că în acest an competiţia s-a axat pe componenta de reciclare şi pe implicarea elevilor. În proiect au fost implicate 31 de şcoli, iar participante efectiv 15 unităţi şcolare. Elevii au mers în echipe şi au colectat selectiv deşeuri.

Vox 1 Luis Popa

Luis Popa a mai declarat că au fost acordate trei premii în produse. Nu toate deşeurile trebuie să ajungă la groapa de gunoi, ci trebuie să fie reciclate, pentru a putea fi refolosite la un moment dat.

Vox 2 Luis Popa

Elevii au fost implicaţi în activităţi de colectare şi reciclare, ecologizare şi creativitate. Copiii au fost consiliaţi să folosească în mod constructiv deşeurile, prin confecţionarea de haine sau jucării.

Vox 3 Luis Popa