Edilii cred că suma pentru achiziţia Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu este mult prea mare

0
401

Suma pe care lichidatorul Consulting Company o cere pe Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu este mult prea mare, în opinia primarului Marcel Romanescu. Imobilul din centrul oraşului a fost scos la vânzare de către lichidator pentru suma de 8,7 milioane de lei, pentru recuperarea unor datorii făcute de Fundaţia Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu.

Marcel Romanescu a precizat că în buget a fost alocată suma de 2,1 milioane de lei pentru achiziţia Casei de Cultură a Sindicatelor. La suma respectivă se adaugă 2 milioane de lei, impozite datorate de Fundaţie către bugetul local. Aşadar, potrivit primarului, municipalitatea va face o ofertă de 4,1 milioane de lei, adică la jumătate faţă de preţul cerut.

Romanescu susţine că suma de 8,7 milioane de lei este mult prea mare, având în vedere că este nevoie de investiţii pentru reabilitare.

 

Primarul Marcel Romanescu a mai spus că destinaţia Casei de Cultură a Sindicatelor va trebui să rămână aceeaşi. De asemenea, terenul de sub imobil este al primăriei. Edilul nu exclude ca la termenul din 5 martie să se prezinte un cumpărător. Dacă nu va fi cumpărată de nimeni peste o săptămână, Primăria Târgu Jiu va depune oferta de 4,1 milioane de lei.