Două manifestări culturale de înaltă ţinută organizate la Schela şi Târgu Jiu, la sfârşitul acestei săptămâni

0
615

Autorităţile judeţului Gorj şi cele ale comunei Schela organizează la sfârşitul acestei săptămâni o evocare cultural-istorică a marelui domnitor Mihai Viteazul, Pelerinaj de Suflet Românesc, un pelerinaj care va reuni atât oamenii de istorie, iubitorii de poezie şi muzică patriotă, cât şi autorităţile judeţului. Evenimentul se desfășoară în zilele de 12 şi 13 august și va avea loc în localitatea gorjeană Schela. Manifestarea de la Schela, dedicată trecerii domnitorului Mihai Viteazu prin judeţul Gorj se suprapune cu Festivalul Naţional de Folk şi Baladă Poarta Sărutului de la Târgu Jiu. Nume cunoscute ale folkului românesc se vor afla atât la Târgu Jiu, cât şi la Schela.

Vox Gheorghe Nichifor

Potrivit lui Gheorghe Nichifor, la Schela sunt programate, manifesătri istorice şi artistice, iar o parte a folkiştilor participanţi la Festivalul de la Târgu Jiu vor urca pe 13 august şi în Poiana lui Mihai. În acest fel evenimentul va avea o dimensiune naţională.

Vox Gheorghe Nichifor

Organizatorii manifestării de la Schela sunt: Școala Populară de Artă, Consiliul Judeţean Gorj, Instituția Prefectului – Județul Gorj, Primăria și Consiliul Local al Comunei Schela, Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului, Adminsitrația Ariei Naturale protejate de interes comunitar ROSCI 0129 Nordul Gorjului de Vest – Camera de Comerț și Industrie România – Japonia, Societatea de Științe Istorice din România – Filiala Gorj, SC Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj S.A., Servicul Public Salvamont Gorj, Protoieria Târgu Jiu și Artego S.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here