Direcţia de Sănătate Publică Gorj a controlat toate spitalele din judeţ. Au fost aplicate amenzi în urma verificărilor

0
483

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a amendat două unităţi medicale de pe raza judeţului pentru o serie de deficienţe. Potrivit unui raport prezentat de Adrian Dobrin, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, au fost controlate în total cele opt spitale din judeţ. În două cazuri au fost aplicate amenzi în valoare totală de 1.100 de lei, pentru deficienţe în privinţa asigurării igienizării, precum şi pentru proasta gestiune a deşeurilor rezultate din activitatea medicală.

 

Adrian Dobrin a mai spus că o altă acţiune de control a vizat unităţile de învăţământ unde există chioşcuri de unde pot fi achiziţionate alimente saubăuturi răcoritoare. Au fost verificate şase unităţi şcolare din mediul rural şi urban şi au fost aplicate două avertismente. În zona rurală nu există magazine în incinta unităţilor de învăţământ.

 

Nici medicii de familie nu au scăpat de controalele inspectorilor sanitari. Au fost vizate cabinetele medicilor de familie implicaţi în gestionarea problemelor apărute din cauza rujeolei şi a focarelor de rujeolă. Au fost verificate imunizările obligatorii, registrele de vaccinare, controlul vaccinării. Au fost verificate 43 de cabintele medicale de familie. Dintre acestea 9 sunt în mediul rural.

Unul dintre medicii de familie a primit o amendă de o mie de lei pentru că nu era monitorizată corespunzător temperatura la aparatura unde se păstrau vaccinurile şi alte substanţe medicale.