Dificultăți în acordarea sporurilor la DGASPC Gorj. Este nevoie de o hotărâre de Consiliu Judeţean pentru ca angajații să nu piardă la salariu

0
637

Sindicatele din Sănătate şi asistenţă socială au fost consultate de reprezentanţii Consiliului Judeţean cu privire la salarizarea pe ultima lună. Potrivit lui Valentin Popa, lider sindical la SANITAS Gorj, nu sunt probleme cu aplicarea legii salarizării, ci cu sporurile la salariile de bază. Astfel, la DGASPC Gorj 120 de angajaţi ar urma să primească lefuri mai mici, pentru că sunt exceptaţi de la sporuri. Valentin Popa a precizat că va fi aprobată săptămâna viitoare o Hotărâre de Consiliu Judeţean Gorj prin care va fi majorată baza salarială pentru a nu se pierde bani la salariile nete în lunile ce urmează.

Sindicalistul Valentin Popa a mai declarat că mai sunt probleme din cauza încadrării în plafonul maxim de 30% în ceea ce priveşte aplicarea sporurilor la salariile din spitale. Limita este de maximum 30%, iar numai la Spitalul TBC Dobriţa sporurile au fost de 100%. Astfel, va fi greu de evitat reducerile de salarii cel puţin la Spitalul TBC Dobriţa, dacă nu şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă de la Târgu Jiu.

Sindicaliştii speră ca în urma plafonării sporurilor pierderile să fie cât mai mici, iar dacă vor exista să nu fie la cei care nu au beneficiat de majorări consistente de lefuri. Potrivit lui Valentin Popa de luni se va cunoaşte exact situaţia lefurilor în domeniul sănătăţii gorjene, după ce Consiliul Judeţean Gorj va anunţa sumele disponibile pentru fondul de salarii.