Deficit major de personal la Centrul de Transfuzii

0
546

Situație critică la Centrul de Transfuzii din Târgu Jiu. Instituția se confruntă cu deficit major de personal. Doar șase asistente asigură permanența în cadrul centrului, în condițiile în care unitatea ar trebui să aibă nu mai puțin de 4 medici și 28 de asistente. Reprezentanții instituției susțin că au semnalat aceste probleme la Ministerul Sănătății însă nu au primit nici un răspuns. Deși lucrează și peste program, iar de concediu de odihnă nici nu poate fi vorba, angajații unității nici măcar nu sunt plătiți corespunzător pentru munca depusă. Mai mult, după modificările aduse legii cadru a salarizării, directorul Centrului de Transfuzii câștigă mai puțin decât o asistentă.

Nicoleta Căluțoiu, directorul Centrului de Transfuzii din Târgu Jiu este și singurul medic din cadrul instituției și chiar dacă lucrează aici de 10 ani, în ultimii trei ani nu a avut nici măcar o zi de concediu de odihnă. Asta pentru că instituția se confruntă cu un deficit major de personal. Centrul de Transfuzii funcționează în prezent cu un medic și șase asistenți, în condițiile în care unitatea ar trebui să aibă patru medici și 28 de asistente.

Pentru a putea asigura tot necesarul de sânge la urgențe, personalul centrului lucrează peste program, în week-end-uri dar și în zilele declarate libere de Guvern. În ciuda efortului depus orele suplimentare nu le sunt plătite. Mai mult, directorul unității va primi, de luna viitoare un salariu net mai mic decât al unei asistente din cauza modificărilor aduse legii cadru a salarizării.

Deficitul de personal nu este însă singura problemă cu care se confruntă unitatea. Clădirea în care funcționează Centrul nu a mai fost modernizată de ani buni deși conducerea unității a solicitat în nenumărate rânduri fonduri pentru renovare.