Deficit de personal la Direcţia pentru Agricultură Gorj. La nivelul instituţiei sunt 8 posturi vacante

0
217

Direcţia pentru Agricultură Gorj se confruntă cu un deficit de personal. Petra Ochişor, directorul interimar al Direcţiei pentru Agricultură Gorj, a declarat că, la nivelul instituţiei pe care o conduce, sunt nu mai puţin de 8 posturi vacante. Mai sunt încă doi funcţionari care îndeplinesc toate condiţiile legale pentru ieşirea la pensie, însă au solicitat prelungirea activităţii. Direcţia Agricolă nu îşi putea desfăşura activitatea curentă, dacă şi cei doi specialişti ar fi decis să iasă din sistem. Este vorba inclusiv de activitate de teren şi de verificări în cele 70 de localităţi ale judeţului Gorj.

Este foarte greu ca angajaţii Direcţiei Agricole să ajungă măcar o dată într-o lună în fiecare localitate pentru a face verificări sau pentru a prelua documente sau emite avize. Este nevoie de personal cu experienţă şi care să poată să facă informări necesare fermierilor, astfel încât aceştia să poată să beneficieze de programele de subvenţii şi de alte facilităţi.

Vox 1 Petra Ochișor

Cele opt posturi nu pot fi scoase la concurs pentru că legislaţia este restrictivă în privinţa angajărilor. Aşadar, pentru două posturi vacantate în perioada unui an, unul singur dintre acestea poate fi scos la concurs. Deși posturile au mai fost scoase la concurs și în trecut, pentru ocuparea acestora nu s-a înscris niciun candidat, susține Petra Ochişor, directorul Direcției Agricole Gorj.

Vox 2 Petra Ochișor