Cosmin Popescu, şeful Consiliul Judeţean Gorj, susţine că va aplica hotărârea judecătorească privind plata cotizaţiei către Clubul de Fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu

0
1170

Un executor judecătoresc ar putea executa conturile asociaţilor de la Clubul de Fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Judecătoria Târgu Jiu a admis recent cererea clubului Pandurii privind executarea silită a acționarilor pentru suma de 9,4 milioane de lei, adică în jur de două milioane de euro.

Un executor judecătoresc ar putea oricând să execute conturile Complexului Energetic Oltenia, al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, respectiv al Consiliului Local şi Consiliului Judeţean Gorj.

Cosmin Popescu, preşedintele CJ Gorj, a precizat că instituţia va respecta şi va pune în aplicare decizia instanţei. În acelaşi timp, juriştii Consiliului Judeţean au contestat hotărârea prin care instituţia era obligată să achite cotizaţiile restante. Decizia respectivă este executorie, dar nu definitivă.

Vox 3 Cosmin Popescu

Asociaţii Clubului de Fotbal Pandurii Târgu Jiu au decis să sisteze la un moment dat plata cotizaţiilor. Primul a fost Complexul Energetic Oltenia, pentru că înregistrat pierderi. Ulterior au oprit finanţarea şi CJ, CL, USMO şi Artego. Firma condusă de Viorel David a decis însă să îşi achite la zi cotizaţile şi să se retragă din rândul asociaţilor. Prin urmare nu se regăseşte acum în situaţia de a fi executată silit. În total, Clubul de liga a doua, aflat în insolvenţă, le cere asociaţilor suma de 4 milioane de euro, însă instanţa a fost de acord doar cu plata a două milioane de euro.