Controale la furnizorii aflaţi în relaţii contractuale cu CAS Gorj

1
623

Furnizorii care beneficiază de decontări de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj au fost controlaţi de compartimentul de specialitate al instituţiei. Daniel Surlea, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, a declarat că în total au fost efectuate în trimestrul al III-lea 57 de verificări. Dintre acestea 27 au fost tematice şi 31 operative.

Potrivit lui Daniel Surlea, la medicii de familie au fost efectuate 10 controale, la medicii stomatologi 4 controale, la cei specialişti 6 controale, iar la asistenţa de balneofizioterapie un control.

Vox 1 Daniel Șurlea

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj a precizat că nu au fost depistate mari nereguli, dar a fost imputată suma de 33.000 de lei. Cea mai mare sumă imputată a fost către medicii de familie, respectiv 6.000 de lei. Medicii specialişti au avut de returnat către CAS suma de 4.500 de lei.

Daniel Surlea a mai declarat că între nereguli pot fi amintite neconsemnarea în registrele de consultaţii a tuturor datelor sau neeliberarea la timp a reţetelor. În concluzie, CAS nu a decontat servicii medicale care să nu fi fost efectuate.

Vox 2 Daniel Șurlea