Consiliul Judeţean Gorj susține activitatea Centrului de copii şi juniori chiar dacă Pandurii va intra în faliment

0
706

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că nu se va renunţa la activitatea Centrului de Copii şi juniori de la Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, chiar dacă acesta va intra în faliment. Termenul programat de judecătorii Tribunalului Gorj pentru analizarea cererii de faliment la Clubul Pandurii depuse de administratorul judiciar este miercuri, 11 octombrie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a mai spus că, indiferent de rezultatul de la instanţa de judecată, instituţia pe care o conduce va continua să susţină sub altă formă activitatea Centrului de Copii şi juniori de la Panduri, având în vedere ultimele modificări legislative care permit autorităţilor să aloce fonduri pentru susţinerea mişcării sporitve.

Este vorba de 5% din bugetul anual al primăriilor sau consiliilor judeţene care poate fi direcţionat către activităţi sportive.

Şeful Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a precizat că banii pentru Centrul de Copii şi Juniori sunt asiguraţi, separat, într-un cont, de către UEFA. De asemenea, se aşteaptă decizia instanţei de judecată pentru a se hotărî dacă va fi virată contribuţia Consiliului Judeţean Gorj, în contul Clubului de fotbal Pandurii. Este vorba de 500.000 de lei contribuţia anuală a Consiliului Judeţean Gorj pentru susinerea activităţii Centrului pentru copii şi juniori.

Cosmin Popescu a mai declarat că există însă temerea că, dacă suma va fi virată în contul Clubului, aceasta va ajunge la creditori. Clubul Pandurii are datorii de peste 7 milioane de euro, către ANAF, jucători şi alte persoane sau instituţii şi furnizori.

La rândul său, edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că autorităţile aşteaptă decizia instanţei de judecată şi nu iau deocamdată vreo măsură. Romanescu speră ca Pandurii să nu intre în faliment. Edilul dă exemplul Clubului Rapid care îşi revine după faliment. Primarul vorbeşte despre alte cluburi cu nume din fotbal care au continuat tradiţia, chiar dacă au avut la un moment dat probleme financiare grave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here