Consiliul Judeţean Gorj şi ANAF verifică bugetele primăriilor pentru a stabili sumele de care instituţiile au nevoie, în vederea aprobării unei noi rectificări de buget

1
113

Primăriile din Gorj aşteaptă în continuare rectificarea de buget pentru a putea să încheie anul în bune condiţii. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că sunt o serie de criterii în baza cărora se vor repartiza fondurile. Este vorba în principal de asigurarea cofinanţărilor pentru proiectele de infrastructură locală. Suma care va fi disponibilă pentru acest capitol este de 9 milioane de lei.

Vox 2 Cosmin Popescu

Şeful CJ Gorj a reafirmat că rectificarea de buget va avea loc luna aceasta. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj va transmite necesarul după colectarea datelor de la primării. Cosmin Popescu a lăsat să se înţeleagă faptul că bugetele primăriilor ar fi trebuit să fie fundamentate în primul rând pe asigurarea cheltuielilor de funcţionare, după care să se elaboreze capitolul investiţii, respectiv cofinanţarea unor proiecte şi asigurarea de fonduri pentru proiecte noi.

Vox 3 Cosmin Popescu