Consilierii municipali ai PSD se opun ca cetățenii să participe la ședințele Consiliului Local Târgu-Jiu. Aceștia au solicitat convocarea unei ședințe extraordinare, cu o jumătate de oră înaintea celei convocate de primarul Marcel Romanescu

0
422

10 consilieri municipali, în mare parte de la PSD au depus în această dimineață o notificare la Registratura Primăriei Târgu-Jiu , prin care solicită aprobarea unei ședințe extraordinare care ar urma să se desfășoare luni, 29 octombrie, de la ora 13.30. Asta în condițiile în care Consiliul Local Târgu-Jiu a fost deja convocat, într-o ședință ordinară, luni, de la ora 14.00. În urmă cu câteva zile, primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu a anunțat că luna acesta ședința Consiliului Local se va desfășura, în premieră la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu,pentru a putea participa în număr cât mai mare și cetățenii din municipiu.

Acest lucru i-a deranjat, se pare pe consilierii PSD care au depus acum o solicitare de convocare a Consiliului Local, într-o ședință extraordinară. “Este absurd și ilegal” susține consilierul liberal, Mihai Paraschiv care afirmă că, în acest fel social-democrații din Consiliul local încearcă să ascundă anumite proiecte de cetățenii orașului. În plus, afirmă Paraschiv, convocarea ședinței respective ar fi ilegală, în condițiile în care doar primarul municipiului Târgu-Jiu are atributul de a convoca ședințele Consiliului Local.

Vox Mihai Paraschiv

La fel de critic la adresa inițiatorilor acestei propuneri a fost și consilierul PMP, Ion Săvoiu, care și-a exprimat nemulțumirea pe o rețea de socializare. Săvoiu afirmă că nu va participa decât la ședințele convocate de primarul liberal, Marcel Romanescu, indiferent de locul de desfășurare ale acestora.

Vox Ion Săvoiu