Complexul Energetic Oltenia ar putea avea manageri politici

0
297

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că nu este exclusă varinta ca producătorul de energie electrică din Târgu Jiu să fie scos de pe lista companiilor la care se aplică OUG 109 privind managementul corporativ al întreprinderilor publice. Complexul Energetic Oltenia are o conducere dualistă, selectată în baza ordonanţei amintite. Este vorba de Consiliul de Supraveghere şi de Directorat, care la rândul său are un preşedinte. Acesta este Sorin Boza, selectat de o firmă de specialitate ca director al Direcţiei Strategie Dezvoltare. Ulterior, Boza a fost promovat preşedinte al Directoratului.
Primul manager privat al Complexului Energetic Oltenia a fost vicpreşedintele PSD, Laurenţiu Ciurel.  În mometul de faţă parlamentul a abilitat Guvernul să elimine companii de pe lista firmelor la care este statul este acţionar şi unde se aplică OUG 109.  Astfel, politicul s-ar putea imixtiona din nou în activitatea companiilor de stat şi am putea asista din nou la numiri pe criterii politice.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, este de părere că trebuie aşteptat să să vadă cum va arăta legea în forma sa finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here