Compania de distribuţie a energiei electrice va începe de săptămâna viitoare lucrările pe Calea Eroilor

1
993

Încep primele lucrări pe Calea Eroilor pe care sunt amplasate cele două parcuri în care se află operele brâncuşiene Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana Fără Sfârşit. CEZ a obţinut toate avizele pentru a desfăşura toate lucrările de reabilitare a reţelei electrice în zona Căii Eroilor.

Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a spus că lucrările propriu-zise vor debuta luni, 15 octombrie. Autorităţile lansează un apel ca târgujienii să nu îşi mai parcheze maşinile pe tronsonul cuprins între hotelul din zonă şi Universitate. Este locul unde se va lucra intensiv în următoarele zile. Lucrările trebuie să fie finalizate cât mai rapid pentru a nu bloca strada prea mult.

Vox 1 Aurel Popescu

Autorităţile sunt interesate ca și compania de distribuţie a energiei electrice să încheie rapid lucrările. În momentul de faţă este în derulare licitaţia pentru lucrările propriu-zise de modernizare a Căii Eroilor. În acest sens Primăria Târgu Jiu a primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale suma de peste 2 milioane de euro. Se vor executa lucrări de la strada Popa Şapcă până la calea ferată. Ministerul de resort trebuie să aloce în continuare fonduri pentru a se pune în operă proiectul de reabilitare. Suma totală necesară este de 40 de milioane de euro.

Vox 2 Aurel Popescu