Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, întrunit în şedinţă de urgenţă. Trei urşi au fost prinşi în laţ în zone locuite, iar autorităţile se tem de o tragedie

0
317

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj s-a reunit astăzi într-o şedinţă de urgenţă, la Prefectură. Ciprian Florescu, prefectul judeţului Gorj, este cel care a decis convocarea la sediul instituţiei pe şefii principalelor instituţii care au responsabilităţi în domeniu. Este vorba de: Direcţia Sanitar-Veterinară, Garda de Mediu, Inspectoratul de Jandarmi şi Direcţia Silvică Gorj. Prefectul Ciprian Florescu a precizat că autorităţile trebuie să fie în stare de alertă şi să ia măsurile necesare, pentru a preveni evenimente nedorite. Există posibilitatea ca urşii să ajungă în gospodării şi să ameninţe siguranţa cetăţenilor.

Vox Ciprian Florescu

Prefectul Ciprian Florescu a declarat că s-a discutat pe tema procedurilor care trebuie aplicate în momentul în care animale sălbatice de talie mare apar în apropierea gospodăriilor. Florescu a precizat că nu se urmăreşte uciderea urşilor, ci tranchilizarea şi transportul în zonele în care urşii locuiesc de obicei. Este posibil ca animalele să ajungă în zona gospodăriilor, în căutare de hrană.

Vox Ciprian Florescu

La rândul său, Nicolae Călescu, şeful Direcţiei Sanitar – Veterinare Gorj, a explicat care este procedura aplicată în cazul apariţiei de animale sălbatice de talie mare în zonele locuite. Călescu a precizat că este posibil ca urşii să îşi facă în continuare apariţia în localităţi precum: Padeş, Tismana, Runcu, Stăneşti sau Novaci.

Vox Nicolae Călescu

Nicolae Călescu a precizat că urşii vin către gospodării în momentul în care nu mai găsesc hrană în munţi şi în păduri.

Vox Nicolae Călescu

Nicolae Tonca, şeful Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj, a ţinut şi el o şedinţă la sediul instituţiei, dar a refuzat să ofere un punct de vedere pe această temă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here