Comisie de anchetă de la DSP şi Consiliul Judeţean la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii este aşteptat la unitatea medicală, în urma scandalului de la Secţia de Psihiatrie

1
1327

Conducerea Consiliului Judeţean Gorj a avut vineri o primă reacţie în urma scandalului de la Secţia de Psihiatrie, unde o angajată a filmat trei pacienţi aproape dezbrăcaţi în timp ce mângâiau şi se sărutau. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că a dispus constituirea unei Comsii de anchetă pentru a verifica ceea ce s-a întâmplat la unitatea medicală administrată de autoritatea judeţeană. Din comisie vor face parte trei reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Gorj şi doi reprezentanţi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Şeful Consiliului Judeţean Gorj a mai anunţat că va solicita Ministerului Sănătăţii să trimită de luni Corpul de Control la Târgu Jiu. Astfel, inspectorii Ministerului Sănătății vor face propria anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. În urma verificărilor va fi luată şi o decizie, după cum a menţionat Cosmin Popescu.

Vox 1 Cosmin Popescu

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu au decis deja schimbarea din funcţie a şefei de secţie şi transferarea asistentei şefe la o altă secţie, deşi cele două nu se aflau la serviciu în momentul în care a fost realizată filmarea.