CJPC Gorj, sfaturi pentru consumatori  privind achiziția produselor  de Black Friday

1
146

Specialiştii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor le recomandă gorjenilor să fie atenţi atunci când îşi fac cumpărăturile la preţuri reduse, în special de Black Friday. Aceștia sunt sfătuiți să analizeze cu atenţie caracteristicile produselor, precum şi dacă reducerea este corect afişată de comerciant.

Comisarii CJPC Gorj informează că vânzările cu preţ redus, indiferent de tipul acestora, trebuie să respecte o serie de reguli de fixare şi publicitate a preţurilor. Orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse identice.

Preţul de referinţă trebuie să fie cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în ultimele 30 de zile, susține Constantin Milosteanu, consilier superior în cadrul CJPC Gorj.

Vox 1 Constantin Milosteanu

Pentru cumpărăturile online, gorjenilor li se recomandă să verifice stocul existent, dar și preţul afişat pe site şi dacă acesta conţine sau nu TVA, precum şi dacă preţul include şi costul de livrare.

Vox 2 Constantin Milosteanu

De asemenea, consumatorul trebuie să ştie că, din momentul în care a primit un produs comandat pe internet, are dreptul de a denunţa contractul şi 14 zile pentru a-l returna, dacă nu este mulţumit de el, fără să invoce un motiv.

În cazul returnării produsului, consumatorul îşi poate primi înapoi suma de bani de la comerciant în termen de 14 zile de la primirea produsului, anunță Constantin Milosteanu, consilier superior în cadrul CJPC Gorj.

Vox 3 Constantin Milosteanu