Circulația auto și pietonală va fi reluată pe podul de la Turcinești la sfârșitul acestei luni. Vor fi însă restricții pentru maşinile de mare tonaj

0
1012

Autorităţile judeţene garantează că reparaţiile la podul de la Turcineşti vor fi gata la finalul lunii septembrie. Cel mai greu va fi pentru elevii care vor începe şcoala de săptămâna viitoare şi sunt navetişti. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că lucrările au fost ţinute în loc de procedurile privind încredinţarea contractului şi de obţinere a finanţării. Este vorba de un buget total de 9 milioane de lei. În cele din urmă constructor a fost ales Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj, care ar mai avea de executat foarte puţin din lucrările de reabilitare la podul avariat de o viitură, la două dintre pile. Contracul cu IDP Gorj a fost semnat pe 7,8 milioane de lei. Ce nu se va consuma se va restitui Guvernului.

Vox Cosmin Popescu

Şeful Consiliului Judeţean Gorj, instituţia care administrează podul de la Turcineşti, a precizat că lucrările ar trebui să fie gata în maximum 30 de zile. Astfel, la finalul lunii septembrie, ar putea fi reluată circulaţia auto şi pietonală pe pod. Potrivit lui Cosmin Popescu, pentru a nu mai apărea probleme va fi introdusă o restricţie de tonaj, de până la 3,5 tone. Astfel, doar maşinile mici, maxi.taxi sau dubiţele vor mai putea trece pe pod.

Vox Cosmin Popescu

Cetăţenii sunt nemulţumiţi de faptul că podul nu va fi gata până la începerea noului an şcolar. Aceştia spun că pentru copii va fi foarte greu. Mulţi folosesc rute ocolitoare şi merg peste doi kilometri până la puntea pietonală amenajată în zonă.

Vox cetatean

Anumiţi localnici parcurg traseul şi de trei ori pe zi. Oamenii nu cred că lucrările vor fi gata în 30 de zile.

Vox cetatean

 

Nici bătrânii nu sunt mulţumiţi de modul în care se derulează lucrările. Oamenii se plâng de lipsa iluminatului în zonă. Locuitorii din Turcineşti susţin că sunt nevoiţi să facă naveta zilnic după pâine şi le este foarte greu să traverseze puntea pietonală.

Vox cetățean

Potrivit constructorilor, podul de la Turcineşti a fost dat în folosinţă în 1965. De atunci a rezistat, fără intervenţii majore. Marius Florică, directorul Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj a declarat că reabilitarea podului este o lucrare dificilă. Şi zona este una extrem de grea, neregularizată, iar viiturile care se produc pe râul Jiu nu pot fi monitorizate din timp.

Vox 1 Marius Florică

 

La rândul său, Marius Bănică, director adjunct la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj, a precizat că nu s-a lucrat numai la reabilitarea podului, ci au fost executate şi alte tipuri de lucrări. Este vorba de apărările de maluri, calibrarea râului Jiu, printr-un prag de liniştire, execuţia punţii pietonale, deschiderea de şantier, precum şi realizarea drumurilor de acces. Marius Bănică a mai declarat că în momentul de faţă 90% din activităţi se concentrează pe finalizarea lucrărilor de reabilitare a podului de la Turcineşti. Este greu de spus când va putea fi construit un pod nou în zonă, însă adjunctul de la IDP a precizat că sunt necesare lucrări de regularizare a râului Jiu.

Vox Marius Bănică

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here