Cele mai gustoase produse autohtone au putut fi degustate astăzi la Târgu-Jiu de Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești

0
337

Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti a fost sărbătorită astăzi şi la Târgu Jiu. Manifestarea a fost organizată de Direcţia pentru Agricultură Gorj. În Piaţa Centrală din municipiu au fost prezenţi producători din întreg judeţul, din zone cu tradiţie în legumicultură sau creşterea animalelor, precum localităţile din partea submontană a judeţului Gorj. Chiar la intrarea în piaţă au fost amenajate mai multe standuri cu vânzare de produse, unde au putut fi admirate cele mai bune preparate tradiţionale de pe piaţa locală, precum şi cele mai arătoase legume şi fructe de la producătorii din comunele judeţului. Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj, a declarat că legumele aduse în piaţă au fost sută la sută produse în judeţ. De asemenea, toţi producătorii din piaţă sunt oameni tineri. La Piaţa Centrală au mai fost standuri cu produse de panificaţie, produse apicole şi un stand cu preparate din carne şi lapte.

 

Alin Toma, producător de legume din Muşeteşti, a adus la Târgu Jiu legume produse numai cu îngrăşăminte naturale. Fermierul a declarat că găseşte foarte greu forţă de muncă pentru agricultură şi este nevoit să se descurce cu familia. A venit la Târgu Jiu cu multe legume, toate produse în condiţii bio.

 

Laurenţiu Mălăescu, un alt producător de legume din Băleşti, s-a plând, de asemenea de lipsa forţei de muncă şi activitatea deosebit de grea din agricultură. Şi producătorul respectiv a declarat că produsele agroalimentare româneşti ar trebui mai mult promovate, iar fermierii ajutaţi în mod special.

La rândul său, Bogdan Nica, tot din Băleşti, produce şi vinde legume de ani de zile. Acesta deţine un solar în comuna Băleşti, lângă Târgu Jiu. Băleşti este o localitate cu tradiţie în producerea de legume, însă serele care existau aici înainte de 1989 au fost demolate. Bogdan Nica a declarat că produce mai mult tomate, castraveţi şi ceapă. Localnicul spune că legumele bio sunt mai scumpe, iar cele din import arată mai bine şi sunt mai ieftine, de aceea sunt de multe ori preferate de cumpărători.

În Piaţa Centrală din Târgu Jiu au mai avut amenajate standuri o gospodină cu dulceţuri, compot şi zacuscă din Teleşti şi un producător de brânzeturi din Novaci

Pentru întreţinerea atmosferei şefii Direcţiei pentru Agricultură Gorj au invitat Ansamblul de fluieraşi din Polovragi. Autoritățile locale și județene au fost, de asemenea invitate să participe la acest eveniment organizat pentru prima dată la Târgu-Jiu, însă nu au onorat invitația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here