Cea de-a patra ediţie a Festivalului RomânIA Autentică la de Hobița, un succes

0
301

Festivalul RomânIA Autenticăajuns la cea de-a patra ediţie, s-a desfăşurat ieri,  în ajun de Sânziene, în trei locuri simultan, respectiv Hobiţa, Iaşi şi Braşov, marcând astfel reunirea celor trei provincii româneşti într-o horă simbolică a tradiţiilor româneşti. Este vorba de un complex de manifestări dedicate portului popular şi iei, în principal, tradiţiilor şi meşteşugurilor populare şi muzicii populare.

În satul Hobița din Comuna Peștișani, comuna natală a sculptorului cunoscut şi apreciat la nivel mondial, manifestările au debutat la orele 12,00 când mai multe tarafuri și ansamabluri tradiționale gorjenești și-au arătat măiestria.

Au avut loc expoziții și demonstrații ale meșteșugarilor populari și nu a lipsit nici mâncarea tradițională. Pe seară Ansamablul Profesionist ”Doina Gorjului” a avut un program de zile mari cu interpreții bine cunoscuți: Maria Loga, Ion Drăgan, Roberta Crintea, Marian Medregoniu și Georgiana Bârsac.

Invitaţi speciali ai acestui eveniment au fost îndrăgita interpretă de muzică populară Sava Negrean Brudașcu și cunoscutul actor Toma Cuzin.

Mariuca Mihăilescu a fost şi de acestă dată gazda festivalului RomanIA Autentică de la Hobiţa, unde scena a fost insufleţită de ansambluri folclorice şi interpreţi consacraţi de muzică populară. Evenimentul s-a încheiat la ora 24:00 cu un spectaculos foc de artificii.