Cârciumaru și foști directori din Primăria Târgu-Jiu, buni de plată, după ce au creat o gaură uriașă în bugetul municipalității

0
6058
Nereguli grave ies la iveală la Primăria Târgu-Jiu în urma unui raport ANAF făcut public în cadrul unei conferințe de presă a PNL Gorj. Un contract dubios încheiat în 2011 cu o firmă din Târgoviște a trezit suspiciuni, fapt pentru care Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a dispus efectuarea unui control încrucișat.
Contractul respectiv a fost încheiat pe vremea când Primăria Târgu-Jiu era condusă de fostul edil, Florin Cârciumaru și viza sistemul de iluminat public. Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, face acuzații grave în ceea ce privește modul în care au fost administrați banii publici ai municipiului și spune că există chiar suspiciuni de încălcare a legii.

Cât despre tranzacțiile realizate, Dan Vîlceanu crede că acestea au fost unele fictive.

În 2012, Primăria Târgu-Jiu a contractat firma Euroaudit, deși avea deja contract pentru ornamentele de Crăciun cu Romlux Târgoviște. Primăria ar fi făcut plăți de 3,2 milioane de lei, la care se adaugă încă 3 milioane penalități.

Reprezentații ANAF au descoperit faptul că firma din Târgoviște nu avea nici utilaje pentru a realiza lucrările prevăzute în contract. Mai mult, Euroaudit a decontat peste 5.000 de ore de muncă pentru montarea ornamentelor, în opt zile, deși avea doar opt electricieni.
Liberalul Dan Vâlceanu susține că raportul întocmit de ANAF a fost ținut ascuns de către angajații primăriei, deși ar fi trebuit să fie prezentat în cadrul unei ședințe de Consiliu local.

Potrivit raportului ANAF, Primăria Târgu-Jiu ar fi fost prejudiciată cu 50 de miliarde de lei vechi, sumă care ar trebui să îi fie imputată fostului primar Florin Cârciumaru, dar și directorilor din primărie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here