Cârciumaru: “Legea Turismului, absolut necesară pentru dezvoltarea acestui domeniu de importanţă strategică”

0
291

Senatorul PSD, Florin Cârciumaru, preşedintele Comsiei pentru administraţie publică şi pentru organizarea teritoriului, a adresat o declarație politică legată de Legea Turismului, reprezentanților Guvernului României.

În declarația respectivă se menționează că, în momentul de faţă, România nu dispune de acte normative concrete care să transforme turismul într-un domeniu de importanţă strategică şi să devină ramură prioritară a economiei naţionale a României. PSD poate realiza însă acest lucru prin implementarea unui proiect de lege, care, în aceste zile, se află în dezbatere publică, în cele mai importante judeţe cu potenţial turistic din ţară.
Partidul Social Democrat are acum puterea şi oamenii calificaţi în Ministerul Turismului, dar şi în alte organisme cu specific, să elaboreze o lege a turismului destul de clară, care să promoveze şi să dezvolte acest domeniu aşa cum celelalte partide, PDL şi PNL, nu au reuşit să facă în perioada guvernării lor.

În România nu trebuie să mai fie irosiţi banii pe pârtii de schi impracticabile, cu sisteme de transport nefuncţionale, aşa cum s-a întâlnit în anumite zone, în guvernarea PDL, şi nici ştranduri sau bazine de înot realizate în localităţi izolate doar pentru ca anumiţi oameni de afaceri să beneficieze „cu dedicaţie” de astfel de contracte de la stat.

În schimb, PSD poate emite o Lege a Turismului care să reglementeze organizarea, coordonarea, finanţarea, autorizarea şi controlul activităţilor din domeniul turismului şi care să susţină, în realitate, promovarea şi dezvoltarea turismului, managementul resurselor turistice şi umane, în conformitate cu principiile echităţii, competitivităţii, accesibilităţii, sustenabilităţii şi dezvoltării durabile.

De asemenea, acest proiect de lege intens dezbătut, în această perioadă, prevede implementarea unui sistem informatic unic, ce poate permite evaluarea datelor reale din turism, sistem ce va oferi şi o evidenţă a circulaţiei turistice prin înregistrarea datelor privind activitatea turistică.

Ţara nostră nu poate exploata la standarde ridicate turismul montan, de aventură, cultural, ecumenic sau rural fără un suport legal stabil şi fără echivoc, însă PSD poate elabora o lege în acest sens.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here