Cârciumaru, CEL DINTÂI în Senat, tocmai când secundul său de la PSD Gorj, Weber, îl contestă ca lider

0
749

Biroul de Presă al Cabinetului senatorului PSD de Gorj, Florin Cârciumaru, a dat astăzi publicității un bilanț al activității parlamentare a actualului lider al PSD Gorj în care se subliniază hărnicia parlamentarului gorjean în fruntea Comisiei pentru administrație publică și organizarea teritoriului din Senatul României, situată în momentul de față pe locul 1 în Senat, din care am extras următoarele:

Comisia pentru administrație publică și organizarea teritoriului din Senatul României, condusă de senatorul Florin Cârciumaru a fost clasată pe primul loc într-un top al celor mai active comisii de specialitate din cadrul Senatului. Potrivit unui raport privind sinteza activității comisiilor din Senat, în perioada 1 februarie 2018- 11 iulie 2018, Comisia pentru administrație publică și organizarea teritoriului al cărei președinte este senatorul Florin Cârciumaru, s-a situat pe primul loc între comisiile cu cea mai bogată activitate, cu cele mai multe rapoarte finalizate la proiectele de lege.

În acea perioadă, Comisia senatorului Florin Cârciumaru a lucrat și încheiat cele mai multe rapoarte la proiectele de lege, alături de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări și Comisia pentru muncă, familie și protecție socială.

Astfel, conform sintezei activității comisiilor, cea condusă de Florin Cârciumaru, a primit pentru raport 88 de proiecte legislative, din care 60 proiecte au fost acceptate pentru avizare, 57 dintre acestea primind aviz în final, comisia depunând în total 88 de rapoarte.

De asemenea, ca și activitate parlamentară, de la începutul mandatului de senator, liderul social-democrat de la Gorj s-a remarcat prin inițierea sau cosemnarea a 52 de inițiative legislative, a depus și susținut 10 declarații politice, a avut 141 de luări de cuvânt în plen, a depus două întrebări miniștrilor Muncii și Educației, a adresat o interpelare prim-ministrului României „Certificatele verzi și de carbon, piatră de moară pentru producătorii de energie pe cărbune” și a semnat și votat moțiunea “România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!”- inițiată de deputații și senatorii PSD-ALDE. 

Președintele organizației PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a fost ales senator în primul mandat la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, acesta preluând șefia Comisiei pentru administrație publică și organizarea teritoriului din Senatul României începând cu 22 decembrie 2016. Timp de 16 ani a condus Primăria Municipiului Târgu Jiu, în același timp fiind și liderul organizației PSD Gorj.

Pentru prima dată, în spațiul public, pe pagina sa de pe o rețea de socializare, într-un mod vehement, președintele executiv al PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, îl atacă pe liderul său de la Gorj pe tema interpretării statului partidului, într-o declarație amplă care scoate la suprafață cel mai mare conflict la cârma PSD Gorj, de când există această organizație politică:

În organizația PSD Gorj s-a creat o dispută în jurul valabilității mandatului conducerii județene, o situație apărută în urma unei interpretări greșite din partea domnului Florin Cârciumaru a votului primit de către domnia sa în cadrul Conferinței Extraordinare din anul 2015.

Recunosc că această interpretare m-a luat și pe mine prin surprindere, și nu doar pe mine. Este motivul pentru care, în ultimul timp, atât eu, dar și anumiți primari, președintele CJ Gorj, președintele TSD Gorj, vicepreședinți, consilieri județeni și locali, membri de partid și alte persoane, am făcut anumite declarații de presă privitoare la alegerile din organizația Gorj, care însă au fost în strictă concordanță cu declarațiile făcute în ultimii 2 ani de domnul Cârciumaru.
În cadrul mai multor emisiuni, dl Cârciumaru a declarat că în orice situație trebuie respectat Statutul și sunt perfect de acord cu acest aspect. De altfel, tot la respectarea Statutului face referire și secretarul organizației PSD Gorj, dl Gheorghe Milosteanu, când spunea înainte de Conferința extraordinară din 2015 că “alegerea structurii judeţene se face din patru în patru ani. Noi ultima dată am avut alegeri în anul 2013. În această toamnă la Conferinţa Judeţeană nu vom face altceva decât să completăm cele trei funcţii vacante de vicepreşedinţi şi să confirmăm vechea structură, nu vom trece la alegeri”.
În ultima declaratie făcută în aprilie 2018, dl Cârciumaru precizează că la ultimul CEx s-a luat decizia să se organizeze alegeri în toate filialele cu mandate expirate, cum este și cazul nostru de la Gorj. Mai mult, chiar dânsul a solicitat organizarea acestor alegeri în 2018 pentru ca filiala să intre bine structurată în anul electoral 2019.

Procesul verbal pe care dl Cârciumaru l-a arătat este corect, dar face referire la o Conferință extraordinară, unde s-a dat numai un vot de încredere, de reconfirmare sau cum vreți să-i spuneți. Chiar și în cazul în care funcția de președinte ar fi fost vacantă și dl Cârciumaru ar fi fost reales, ”președintele organizației județene/de sector va fi ales de către Conferința Extraordinară pentru restul de mandat”, așa cum prevede art. 85 din Statutul PSD.

Unii spun că s-a încercat un tertip într-o încercare disperată a dlui Cârciumaru de a se agața de funcție, dar eu vreau să cred că este vorba, pur și simplu, despre necunoașterea Statutului.
În concluzie, la Gorj, mandatul Biroului județean și al Organizației a expirat în 2017, conform Statutului, care este lege pentru toți membrii de partid, asa cum bine sublinia și dl Cârciumaru.

Dacă tandemul Cârciumaru-Călinoiu la conducerea PSD Gorj s-a bucurat de o pace internă, acum începe războiul pe față între cei doi lideri, Cârciumaru și Weber, ai celei mai puternice forțe politice de la nivelul județului.