Campanie de informare în rândul comunității de rromi din Târgu-Jiu privind importanța vaccinării ROR

0
358

Comunitatea de rromi din Târgu-Jiu s-a aflat în această perioadă în atenția autorităților care au desfășurat o amplă campanie de informare privind importanța vaccinării ROR. Campania demarată la nivel național a debutat și la Târgu-Jiu în luna iulie, de atunci și până în prezent, reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu și cei ai Direcției de Sănătate Publică Gorj, împreună cu medicii de familie s-au deplasat în toate cartierele de rromi din municipiu pentru a-i sfătui pe aceștia să-și vaccineze copiii împotriva rujeolei. Nicoleta Hodoiu, asistent medical comunitar în cadrul Direcției pentru Protecție Socială Târgu-Jiu .

Vox Nicoleta Hodoiu

Pentru că cea mai afectată comunitate de această boală contagioasă este cea de etnie rromă, Grigore Căldăraru, reprezentant al rromilor în  cadrul Primăriei Târgu-Jiu,  a precizat că s-a implicat alături de autorități în desfășurarea campaniei de informare prinvind importanța vaccinării ROR.

Vox Grigore Căldăraru

Astăzi, cetățenilor de etnie rromă din cartierul Obreja le-a fost chiar măsurată tensiunea și le-a fost testată gratuit glicemia de către medici, la fel procedându-se pe perioada desfășurării campaniei de informare și în celelalte cartiere de rromi din municipiu. Romii chiar s-au bucurat de această inițiativă a autorităților, iar cei care și-au vaccinat deja copiii împotriva rujeolei i-au sfătuit și pe ceilalți să le urmeze exemplul.

Vox rromi campanie

Contrar așteptărilor, autoritățile susțin că nu s-au lovit de refuzul cetățenilor de etnie rromă de a-și vaccina copiii împotiva rujeolei, ba chiar aceștia au fost destul de receptivi. Nicoleta Hodoiu, asistent medical comunitar în cadrul Direcției pentru Protecție Socială Târgu-Jiu, a precizat că au mai fost cazuri de copii de etnie rromă care nu erau vaccinați, însă după ce le-au fost prezentate riscurile pe care le prezintă rujeola, părinții acestora au înțeles mult mai bine importanța vaccinării.

Vox Nicoleta Hodoiu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here