Campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice, la Târgu Jiu. Va fi organizată şi o tombolă cu premii

0
554

Municipiul Târgu Jiu se află pe harta participanților la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, eveniment organizat pentru prima dată pe 13 octombrie 2018 pentru a promova colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din întreaga lume.

Autoritățile locale și Serviciul Local de Colectare Gorj, împreună cu partenerii locali, încurajează cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania din 12-13 octombrie din Municipiul Târgu Jiu, campanie susținută și de Asociația RoRec.

Dan Burciu, reprezentant al Serviciului Local de Colectare Deșeuri Electrice Gorj, a precizat că pe 13 octombrie este Ziua Internaţională a Reciclării Electrice şi Electronice. Punctele de colectare vor fi amplasate în Piaţa Prefecturii, Parc Lido, Casa de Cultură şi Zona Debarcader. Cetăţenii vor primi un bilet la tombola de sâmbătă de la ora 18,00, organizată în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu. Premiile oferie la tombolă sunt substanțiale. Este vorba despre un frigider,  3 cuptoare cu microunde, 5 aspiratoare, 5 cafetiere şi 5 seturi de scule electrice.

Vox 1 Dan Burciu

Totodată, Dan Burciu susține că în Gorj este o activitate intensă în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor electrice şi electronice, acesta fiind și motivul pentru care vor fi organizate acţiuni de colectare şi în alte localităţi ale judeţului.

Vox 2 Dan Burciu

Acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice va fi organizată pe 12 și 13 octombrie și în alte 18 municipii din țară.