Bugetul Primăriei Târgu Jiu este mai mic decât în anii trecuţi

0
355

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este nemulţumit de cum arată bugetul local pe anul 2019. Acesta este mult mai mic decât în ultimii doi ani, iar acest lucru nu este văzut cu ochi buni de către edilul oraşului care spune că municipalitatea va avea de suferit capitolul investiţii.

Marcel Romanescu a precizat că Bugetul nu este neapărat mai mic din punct de vedere al valorii, ci al nevoilor pe care le are municipalitatea în anul 2019. În aceste condiții, primarul mizează pe viitoarele rectificări bugetare. Prima dintre acestea ar putea avea loc în luna august.

Sunt necesare fonduri suplimentare pentru derularea investiţiilor existente, precum şi pentru asigurarea cofinanţărilor la investiţii noi. În principal ar fi vorba de trei investiţii majore care au deja aprobate suplimentări de fonduri în valoare de 6 milioane de lei.

Vox 1 Marcel Romanescu

În urma discuţiilor şi a analizelor care s-au realizat până acum, repartizarea sumelor către bugetele locale a avut în vedere un anumit algoritm, folosit de administraţia financiară. Marcel Romanescu mizează pe fonduri mai mari când va veni rândul Consiliului Judeţean să împartă sumele ce îi revin prin Legea Bugetului. Sumele pentru constituirea bugetelor locale au fost repartizate pe o formulă de calcul a Ministerului Finanţelor.

Vox 2 Marcel Romanescu

Conform lui Marcel Romanescu pentru finalizarea proiectelor de infrastructură aflate în derulare mai este necesară suma de peste 10 milioane de euro, care nu este disponibilă integral în bugetul din acest an al municipiului Târgu Jiu.

Primarul speră să obţină fonduri de la bugetul de stat pentru reparaţii la Casa de Cultură, anveloparea termică a celor 29 blocuri, precum şi pentru modernizarea centrului municipiului Târgu Jiu. În acest sens au fost aduse modificări la proiectul de reabilitare a Căii Eroilor.

Centrul oraşului va fi reabilitat cu granit, respectiv piatră cubică, iar acest lucru este acum prevăzut în proiectul arhitectului Dorin Ştefan. Este însă nevoie de fonduri de la bugetul central, a mai spus Romanescu.

Vox 3 Marcel Romanescu

Municipalitatea speră ca până la finalul lunii aprilie Bugetul local să fie aprobat.