Bilanțul lui Florin Carciumaru

0
308

Comisia pentru administrație publică și organizarea teritoriului din Senatul României, condusă de liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, este clasată în top trei al celor mai active comisii de specialitate din cadrul Senatului. Potrivit unui raport privind sinteza activității comisiilor din Senat, perioada 20 decembrie 2016- 5 februarie 2018, Comisia pentru administrație publică și organizarea teritoriului al cărei președinte este senatorul Florin Cârciumaru, s-a situat în primele trei comisii cu cea mai bogată activitate. În acea perioadă, Comisia respectivă a lucrat și încheiat cele mai multe rapoarte la proiectele de lege, alături de Comisia economică, industrii și servicii și Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări.

Astfel, conform sintezei activității comisiilor, cea condusă de Florin Cârciumaru a primit pentru raport 117 proiecte legislative, din care 84 proiecte au fost acceptate pentru avizare, 72 dintre acestea primind aviz în final.
De asemenea, ca și activitate parlamentară, senatorul gorjean s-a remarcat, în doar un an de la debutul mandatului, prin inițierea sau cosemnarea a 37 de inițiative legislative, a depus și susținut șase declarații politice, a avut 64 de luări de cuvânt în plen și a semnat și votat moțiunea “România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!” – iniţiată de deputaţi şi senatori aparţinând PSD și ALDE. În cele șase declarații politice, președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a prezentat problemele care există la nivelul mineritului și energiei din Oltenia, nevoia inițierii unei legi concrete în domeniul turismului și necesitatea vaccinării obligatorii a copiilor împotriva diferitelor boli infecțioase.
Președintele organizației PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a fost ales senator la primul mandat la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, acesta preluând șefia Comisiei pentru administrație publică și organizarea teritoriului din Senatul României începând cu 22 decembrie 2016. Florin Cârciumaru a devenit membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Portugalia, Spania și Egipt.