Betonul amprentat din centrul orașului este din nou distrus și plin de gropi

0
325

Centrul orașului arată din nou dezamăgitor, în plin sezon turistic. Este vorba de betonul amprentat care s-a măcinat, este distrus în multe zone și chiar plin de gropi. Aspectul centrului orașului lasă de dorit și mulți cetățeni se arată dezamăgiți de soluția găsită în urmă cu mai mulți ani de către autoritățile locale.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că se are în vedere înlocuirea betonului amprentat cu un material mult mai rezistent, andezit sau granit. Este însă nevoie de un proiect, iar în acest sens urmează să fie realizată o licitație.

Arhitectul Dorin Ștefan a realizat proiectul privind modernizarea Căii Eroilor și punerea în valoare a Ansamblului „Calea Eroilor”. Romanescu speră ca acesta să se prezinte și la licitația pentru modernizarea centrului orașului.

Vox 4 Marcel Romanescu

Proiectul pentru înlocuirea betonului amprentat cu alt material ar putea fi executat în două luni de zile. Primarul Marcel Romanescu a declarat că sunt prevăzute fondurile necesare pentru proiectare, însă nu se știe când ar putea fi demarate lucrările propriu-zise. Valoarea acestora va depăși două milioane de euro, în condițiile în care întreținerea betonului amprentat costă peste 150.000 de lei anual.

Vox 5 Marcel Romanescu