Autorităţile locale aşteaptă după 14 august banii în urma rectificării de buget

0
267

Primarii gorjeni aşteaptă cu sufletul la gură să primească în urma rectificării de buget fondurile necesare asigurării funcţionării şi continuării investiţiilor. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că suma propusă la nivel naţional pentru administraţia locală este de 1,2 miliarde de lei. Şeful CJ Gorj a amintit faptul că 14 august este data limită de aprobare a rectificării de buget prin Ordonanţă de Guvern.

Fiecare primărie şi serviciu deconcentrat a trimis deja la autorităţile responsabile sumele de care au nevoie pentru a asigura partea de funcţionare şi pentru cofinanţarea proiectelor care beneficiază de fonduri europene nermbursabile sau de la bugetul de stat.

Cosmin Popescu a mai spus că suma de care are nevoie Consiliul Judeţean Gorj şi instituţiile subordonate este de aproape 10 milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru asigurarea funcţionării curente şi pentru derularea unor investiţii importante.

Vox 1 Cosmin Popescu

De asemenea, șeful județului afirmă că, în cazul în care vor fi sume pentru primării, priorităţile în ceea ce priveşte acordarea banilor sunt clare. Conform lui Cosmin Popescu, criteriile vor fi plata arieratelor, cofinanţări proiecte europene sau naţionale şi împrumuturi. În baza acestor criterii vor fi repartizate sumele către primării.

Vox 2 Cosmin Popescu