Autoritățile județene trag un semnal de alarmă în ceea ce privește lipsa forţei de muncă în Gorj

0
235
Tineri absolventi consulta listele cu posturi disponibile, inainte de a intra la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM), in Bucuresti, vineri, 25 septembrie 2009.

Autorităţile din Gorj trag un senal de alarmă în privinţa unei probleme majore care ar putea să apară la nivelul pieţei muncii din judeţ. Este vorba de lipsa cronică a forţei de muncă specalizate. Deja există firme care nu au de unde să angajeze tineri sau muncitori calificaţi şi au fost nevoiţi să aducă oameni din alte zone pentru a putea finaliza anumite lucrări. Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că autorităţile, companiile şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean trebuie să conceapă un plan de dezvoltare a şcolilor de arte şi meserii şi a creştere a numărului de locuri la clasele profesionale. Şeful Consiliului Judeţean Gorj a mai spus că tinerii trebuie atraşi către clasele de meserii, prin garantarea angajării după finalizarea studiilor. Potrivit lui Cosmin Popescu, la mare căutare este în prezent meseria de sudor.

Complexul Energetic Oltenia a intrat într-un astfel de parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, pe clase de sudori şi lăcătuşi mecanici. Elevii vor face practica la Complexului Energetic Oltenia, iar cei mai buni vor fi selectaţi pentru angajare. Producătorul de energie electrică şi cărbune din Oltenia se confruntă cu un deficit de personal pe anumite meserii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here