Autoritățile din Târgu-Jiu reiau acțiunea de stârpire a ciorilor din Parcul Central

0
334

Autoritățile din Târgu-Jiu vor apela din nou la alpiniștii utilitari pentru a reuși să distrugă cuiburile de ciori din Parcul Central. Pe lângă zgomotul infernal produs de miile de păsări, acestea au umplut de excremente aleile din parc, dar și  trotuarele din vecinătate, firmele societăţilor comerciale, gardul împrejmuitor sau maşinile din parcarea cu plată. Afectată este şi zona unde sunt amplasate Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor şi Poarta Sărutului. Marcel Romanescu, primarul din Târgu-Jiu susține că alpiniștii vor fi angajați de primărie să distrugă cuiburile păsărilor pentru a se evita înmulțirea acestora.

Vox Marcel Romanescu

Misiunea alpiniștilor va fi, însă una dificilă, având în vedere faptul că unii copaci sunt foarte înalți și foarte greu de escaladat. Arborii au crescut foarte mult, mulți dintre aceștia fiind plantaţi în urmă cu peste o sută de ani.  Primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu susține, însă că, în cazul în care se vor găsi și alte soluții pentru eliminarea ciorilor din Parcul Central, municipalitatea este dispusă să aloce și fondurile necesare.

Vox Marcel Romanescu

Turiştii, dar și cetățenii din Târgu-Jiu s-au plâns în repetate rânduri de aspectul Parcului Central şi au cerut ca municipalitatea să ia măsuri.