Autorităţile din Gorj sunt în continuare în altertă, deși  deocamdată nu există nicio suspiciune de pestă porcină africană

1
281

Autorităţile sanitar-veterinare din Gorj sunt în alertă maximă şi împreună cu poliţiştii şi jandarmii efectuează în fiecare zi controale în diferite puncte din judeţ. Sunt vizate în special intrările şi ieşirile din judeţ, mai ales că în aceste zile a apărut un zvon cu privire la apariţia virusului pestei porcine africane în Gorj. Nicolae Călescu, directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, infirmă, însă acest lucru și spune că cel puțin deocamdată nu există motive de îngrijorare. Călescu a precizat că pentru prevenirea răspândirii virusului se fac verificări tot mai dese şi se ţine legătura cu poliţia şi cu jandarmeria. Autorităţile se tem ca virusul să nu fie adus din judeţele unde a fost semnalată prezenţa bolii respective la porcine.

Vox Nicolae Călescu

Virusul pestei porcine africane a fost depistat într-o comună din judeţul vecin Dolj. De atunci, autorităţile din Gorj au mărit numărul verificărilor la intrările şi ieşirile din judeţ. Cetăţenii din zona de sud au început deja să sacrifice porcii, însă Prefectura Gorj a transmis un apel ca populaţia să nu intre în panică. Judeţul Gorj se află pe harta judeţelor ferite până acum de prezenţa virusului pestei porcine africane.