Autoritățile din Gorj nu au reușit nici anul acesta să găsescă o locație pentru desfășurarea Festivalului de Folclor  Maria Lătărețu

0
200

Autoritățile județene nu știu în momentul de față care va fi locația în care va avea loc anul acesta Festivalul de Folclor Maria Lătărețu. Deși a mai rămas puțin timp până la organizarea celui mai mare festival al cântecului popular românesc, nu a fost identificată o locație adecvată pentru un astfel de eveniment. Anul trecut,  festivalul a fost organizat într-un cort la un restaurant de pe Insulița Jiului, iar acest lucru a stârnit numeroase critici din partea celor care au considerat că locația nu a fost una tocmai potrivită pentru o manifestare de o asemenea anvergură. Ciprian Florescu, la acea vreme, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, recunoaște acum că principalul organizator al festivalului, respectiv Consiliul Județean Gorj,  nu a avut tocmai o idée inspirată de a organiza evenimentul într-o locație care nu are nicio legătură cu sfera culturală.

Autoritățile nu fac, însă nimic pentru a identifica în municipiul Târgu-Jiu un spațiu în care să poată fi organizate evenimente ample, sau chiar  pentru a înființa o sală de spectacole. O recunoaște și prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, cel care susține însă că, în lipsa unei soluții, restaurantul deținut de un om de afaceri pe Insulița de pe Jiu, poate fi o alternativă.

În momentul de față, în municipiul Târgu-Jiu nu există un spațiu adecvat desfășurării de evenimente culturale sau de altă natură. Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, singura locație în care în trecut puteau fi organizate manifestări mai ample a ajuns o ruină. Aceasta a fost închisă în 2014 din cauză că nu avea autorizație de securitate în caz de incendiu.. De atunci, Primăria Târgu Jiu încearcă să preia imobilul, să-l reabiliteze și să obțină toate avizele necesare. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj a precizat că speră ca municipalitatea să obțină imobilul pentru a-l putea moderniza. Clădirea este evaluată la aproape opt milioane de lei și este administrată de un lichidator judiciar.

Consiliul Județean Gorj este principalul organizator al Festivalului de Folclor Maria Lătărețu, însă președintele Cosmin Popescu a dat asigurări că evenimentul nu va mai avea loc anul acesta la restaurantul de pe Insulița Jiului. Șeful județului a precizat că va fi găsită o altă locație, nu neapărat în Târgu-Jiu,  în care să aibă loc manifestarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here