Autorităţile din Gorj convocate de prefect să le explice modificările Codului Fiscal

0
382

Autorităţile din Gorj, sindicatele şi patronatele au fost convocate în cadul unei şedinţe a Comisiei de Dialog Social pentru a li se explica pe larg măsurile de modificare a Codului Fiscal. Cel care a convovcat şedinţa a fost prefectul Ciprian Florescu. Acesta susţine că măsurile guvernului de modificare a legislaţiei fiscale nu vor împovăra agenţii economici cu noi taxe, ci vor aduce un plus şi nu scăderi salariale.

Florescu este de părere că măsurile sunt oportune şi binevenite. Sindicatele au însă o altă părere şi vorbesc de o scădere a lefurilor, începând cu 1 ianuaire 2018 şi că guvernarea s-a găsit în situaţia de a nu putea aplica ce a promis şi astfel caută alte măsuri, pentru a creşte colectarea la bugetul de stat.

Prefectul de Gorj recunoaşte că a existat o opoziţie din partea patronatelor, în ceea ce priveşte măsurile propuse de Guvern de modificare a Codului Fiscal. Florescu spune că, după ce au primit explicaţiile specialiştilor din Administraţia Finanţelor Publice Gorj şi ITM, oamenii de afaceri şi-ar fi schimbat optica. Există însă temeri legale în special de majorarea salariului minim pe economie la 1900 de lei. Proiectul de Hotărâre de Guvern legat de acest lucru ar fi fost scos însă de pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de astăzi.

Cu toate acestea, la nivel local şi central au fost organizate proteste împotriva trecerii contribuţiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here