Autoritățile caută soluții pentru prevenirea alunecărilor de teren în județul Gorj

0
3312

Autorităţile locale și judeţene au făcut un apel la cetăţeni, primari şi agenţii economici pentru a lua măsurile necesare în vederea preîntâmpinării unor eventuale inundaţii, mai ales că următoarele luni se anunţă bogate în precipitaţii.

O altă problemă care  ar putea să apară este cea privind alunecările de teren în localitățile cu risc de producere a acestui fenomen. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu susține că localitățile afectate în trecut de alunecările de teren sunt Roşia de Amaradia, Bustuchin, Berleşti, Albeni și Prigoria.  Este și motivul pentru care, reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat o întrevedere cu edilii din județul Gorj, în special cu cei din localitățile unde ar putea apărea din nou probleme în această primăvară ca urmare a precipitațiilor abundente.

 

Mai mulţi primari din Gorj au solicitat sprijin financiar, chiar şi în 2017, după ce localităţile lor au fost afectate de alunecări de teren, însă solicitările lor nu au fost soluționate până acum. O recunoaște și prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, acesta declarând că speră ca situația de anul trecut să nu se mai repete și anul acesta.

 

Salubrizarea cursurilor de apă şi asigurarea scurgerii apelor pluviale sunt doar câteva din măsurile dispuse de reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj pentru prevenirea inundațiilor în localitățile din județ.