Angajaţii de la UM Sadu şi-au primit salariile restante şi beneficiază chiar şi de creşteri salariale în procent de 12%

0
955

Veste bună pentru angajaţii Uzinei Mecanice Sadu. Marius Borcan, şeful Pazei din cadrul UM Sadu, a precizat că s-a reuşit în sfârşit plata salariilor restante. O parte a angajaţilor au încasat lefurile aferente primei părţi a acestui an, inclusiv pentru luna iulie.  Marius Borcan a precizat că o parte a angajaţilor beneficiază şi de şomaj tehnic. Toţi salariații companiei Romarm au primit săptămâna aceasta lefurile restante.

Maruis Borcan a mai spus că lucrurile s-au mai stabilizat la UM Sadu. Există comenzi până în primăvara anului viitor pentru muniţie. Se speră că vor fi încheiate şi alte contracte. Numărul salariaţilor este în jur de o mie de persoane, a mai adăugat Borcan.

În plus, administraţia UM Sadu a reuşit să majoreze cu 12% lefurile, având în vedere acoperirea inflaţiei. Şefii societăţii şi-au propus să menţină locurile de muncă şi să asigure salariile, în baza contractelor pe care le încheie cu parteneri externi. UM Sadu este singurul mare agent economic din Bumbeşti-Jiu şi ţine în viaţă oraşul. Marius Borcan a menţionat că este vorba de o societate strategică de care statul ar trebui să aibă grijă.