Angajați la negru, ținuți în condiții de neimaginat

0
813

Inspectorii de muncă au efectuat ieri un control la o stână din zona oraşului Târgu Cărbuneşti. În urma verificărilor, au găsit doi ciobani care munceau la negru, în condiţii greu de imaginat. Cei pentru care lucrau, la stâne din zona orașului Târgu Cărbunești, nu respectau nicio normă elementară, de securitate și sănătate în muncă. Reprezentanții Inspectoratului de Muncă au descoperit cadavre de animale, abandonate în apropierea stânelor. Inspectorii au sesizat și alte organe ale statului, din cauza condițiilor insalubre, ce au dus la decesul mai multor animale, dar și pentru a preîntâmpina răspândirea unor boli, având în vedere faptul că produsele lactate din locațiile respective pot ajunge în consumul uman.

Și o echipă de inspectori din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj s-au deplasat astăzi la fața locului pentru a face verificări.

Proprietarul de animale, prins cu angajați la negru,  va trebui să scoată din buzunar  40.000 de lei, la care se adaugă alte două sancțiuni, pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă, în valoare de 8.000 de lei. Alţi doi crescători de animale, de la periferia municipiului Târgu-Jiu, au fost prinși cu angajați  fără forme legale și riscă sancţiuni de 20.000 de lei pentru fiecare dintre aceștia, dar şi 8.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei securităţii şi sănătăţii în muncă.