Anchetă la o creşă din Bumbeşti-Jiu, după ce o mamă a acuzat educatoarele că i-ar fi administrat fiicei sale un sirop care provoacă somnolență

0
189

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a declanşat o anchetă la o creşă din Bumbeşti-Jiu, după ce o femeie de 22 de ani acuză două educatoare din cadrul instituţiei că i-ar fi administrat fiicei sale un sirop care provoacă somnolenţă. Poliţiştii şi procurorii vor fi , însă cei care vor stabili dacă sesizarea se confirmă.

Potrivit femeii care a făcut sesizarea, fiica sa, în vârstă de 2 ani și 3 luni, avea stări de somnolență în repetate rânduri, însă nimic nu i-a stârnit suspiciuni, până când micuța a început să îi ceară seara, înainte de culcare, ”siropul pentru somn”.  În acel moment, tânăra mama a început să aibă suspiciuni  și bănuiește că femeile responsabile de îngrijirea fiicei sale, cât timp se află la creșă, i-au administrat medicamente care provoacă somnolență pentru a o seda pe cea mică. Tânăra mămică a mers cu fiica sa la Serviciul de Medicină Legală Gorj, de unde fetiței i s-au prelevat probe biologice pentru a se stabili dacă într-adevăr educatoarele au încercat să o sedeze.   Chiar dacă rezultatele analizelor nu au sosit încă, femeia a anunțat autoritățile cu privire la faptul că este posibil ca cei mici să fie supuși acestor tratamente. Educatoarele au negat, însă  acuzațiile grave ce le sunt aduse și de către alte mame care au copiii înscriși la creșa din Bumbești-Jiu. Polițiștii au întocmit în această cauză un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.