Anchetă a poliţiei după moartea unei paciente la Spitalul Rovinari

0
452

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a început ieri o anchetă la Spitalul Orăşenesc din Rovinari, după moartea unei paciente de 57 de ani. Este vorba de o femeie din comuna Teleşti, care a decedat duminică seară la unitatea medicală respectivă. Rudele decedatei acuză personalul medical de indiferenţă. Medicii de gardă nu ar fi consultat pacienta, în ciuda solicitărilor rudelor acesteia.

Ginerele femeii decedate susține că bolnava a fost resuscitată timp de 50 de minute, însă nu era prezent un medic specializat în Cardiologie. Femeia a fost adusă în viaţă la spital, însă a murit pe mâna cadrelor medicale.

Conducerea Spitalului din Rovinari susţine, însă că medicii şi-au făcut datoria. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz. În luna iulie, la acelaşi spital, a murit un bărbat de 55 de ani, care primise tratament în unitatea medicală, dar care a fost externat din lipsă de paturi. Bolnavului i s-a făcut rău şi s-a aşezat pe o bancă de lângă unitatea medicală. Doctorii au intervenit prea târziu, după ce iniţial au spus că nu au voie să părăsească unitatea medicală să acorde primul ajutor.