Ambulanțele, un pericol pentru pacienții din Gorj. Medicii se deplasează la intervenții cu salvări uzate fizic și moral

0
377

Ambulanțele din Gorj au ajuns într-o stare deplorabilă. Asta pentru că majoritatea au depășit cu mult numărul de kilometri recomandați pentru autospeciale, însă, chiar și așa, bolnavii sunt transportați la spital tot cu aceste mașini de intervenție. Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj recunoaște situația, însă susține că nu poate rezolva această problemă pentru că totul trebuie să vină de la nivel național. Astfel, mecanicii ajung să cârpească zilnic mașinile în ateliere pentru a putea face față  solicitărilor.

Marinică Niculescu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj susține că  pentru a se putea interveni la toate solicitările de pe raza județului, instituția are la dispoziție 35 de mașini, însă majoritatea sunt foarte uzate, având sute de mii de kilometri parcurși și o vechime de peste 10 ani.

Cel mai recent, Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a primit mașini noi de intervenție în anul 2014. Doar trei mașini au intrat atunci în posesia unității, iar pentru ca ambulanțele vechi care au sute de mii de kilometri la bord  să poată fi casate ar mai fi nevoie de alte 20 de mașini noi, mai spune Marinică Niculescu, șeful SJA Gorj.