Alunecări de teren, reactivate în trei localităţi din Gorj

0
791

Alunecările de teren s-au reactivat în trei comune ale judeţului Gorj. Trei primării au transmis în acest sens informări la Prefectura Gorj. Este vorba de unităţile administrativ-teritoriale din Brăneşti, Licurici şi Roşia de Amaradia.

La Brăneşti s-a produs o alunecare la un drum comunal, iar la Licurici la un drum judeţean. La nivelul comunei Brăneşti urmează să fie alocate fonduri de la bugetul local pentru repararea drumului, a precizat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj. Pentru reabilitarea drumului judeţean afectat la Licurici, fondurile trebuie să fie asigurate de către Consiliul Judeţean.

Vox 1 Corina Belteu

La Roşia de Amaradia sunt puse în pericol două gospodării. Liviu Cotojman, primarul localității a declarat că a cerut încă de anul trecut fonduri, dar nu a primit vreun leu, acesta acuzându-l pe prefectul județului că nu s-a implicat pentru obținerea finanțării. Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului a explicat, însă că fondurile trebuiau repartizate de către Guvern şi nu de la nivel local.

Vox 2 Corina Belteu