Aleşii locali din Târgu Jiu se ceartă pe modul în care a fost organizată dezbaterea proiectului de Buget pe 2019

0
329

Aleşii locali din Târgu Jiu se ceartă din nou. De data aceasta pe modul în care a fost organizată dezbaterea proiectului de Buget pentru anul în curs. Dezbaterea cu publlicul a fost programată ieri la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu, unde au participat aproximativ 60 de persoane.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, se declară mulţumit de modul în care angajaţii municipalităţii s-au achitat de sarcini şi au prezentat proiectul de Buget de Venituri şi Cheltuieli pe acest an. Toate elementele prezentate au fost la obiect, este de părere Marcel Romanescu.

Edilul susţine că a ţinut cont de lege şi de solicitările cetăţenilor. Prezentarea a avut în vedere viziunea autorităţilor legale. Cetăţenii cer investiţii legate de rezolvarea unor probleme, precum câinii fără stăpân, groapa de gunoi, modernizarea unor străzi din oraş, iluminatul public, transportul în comun sau canalizare. Unele probleme ridicate îşi vor găsi rezolvare în bugetul din acest an, susţine Romanescu.

Vox 1 Marcel Romanescu

Dacă primarul este mulţumit de cum a decurs dezbaterea bugetului local, viceprimarul Aurel Popescu este nemulţumit de ceea ce s-a întâmplat, inclusiv de discuţiile cu partidele politice.

Vicele a ridicat o serie de probleme, însă spune că nu a primit niciun fel de răspunsuri.

Vox 1 Aurel Popescu

De asemenea, Aurel Popescu susține că persoanele care au participat la dezbaterea bugetului la Teatrul „Elvira Godeanu” nu au primit decât cifre şi promisiuni de campanie electorală din partea primarului Marcel Romanescu.

Vicele a spus că nu este de acord cu modul în care au fost organizate dezbaterile duminică după-masă, într-o zi de sărbătoare. În opinia lui Aurel Popescu, cetăţenii, în loc să se bucure de Florii, au fost invitaţi la aşa-zisa dezbatere publică.

Vox 2 Aurel Popescu

La rândul său, primarul Marcel Romanescu a spus că nu a găsit o altă sală, iar duminică a fost singura zi disponibilă. Romanescu s-a declarat, totuși  mulţumit de numărul cetăţenilor care au venit la dezbaterea proiectului de buget.

Vox 2 Marcel Romanescu

La dezbaterea proiectului de buget pe anul 2019, găzduită de Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din Târgu-Jiu au participat peste 60 de persoane.