AJOFM Gorj acordă subvenţii celor care încadrează persoane în câmpul muncii, dar şi celor care sunt angajaţi

0
317

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj are în derulare un program de acordare de indemnizaţii şi subvenţii atât agenţilor economici care încadrează şomeri, cât şi angajaţilor integraţi în câmpul muncii.

Potrivit lui Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, 321 de persoane au fost încadrate în muncă în prima lună a acestui an. Dintre acestea doar 40 pe perioadă determinată, iar restul pe perioadă nedeterminată. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a achitat şi venit de completare pentru şomerii care nu mai au indemnizaţie.Este vorba de un total de 10 persoane.

Vox 1 Romeo Chiriac

Până acum au fost acordate 8 prime de activare unor şomeri neindemnizaţi care s-au angajat pe o perioadă mai mare de 3 luni. De asemenea, au fost plătite două prime de relocare. Vor fi încheiate în continuare convenţii pentru subvenţionarea locurilor de muncă pentru 910 de persoane. Jumătate sunt pentru persoane peste 45 de ani. Mai este vorba de persoane cu dizabilităţi, absolvenţi, şomeri de lungă durată, dar și susţinători ai familiilor monoparentale , afirmă Romeo Chiriac, dircetorul AJOFM Gorj.

Vox 2 Romeo Chiriac

Directorul executiv al AJOFM Gorj a precizat că în cursul anului trecut au fost încadrate 513 persoane. Angajatorii au beneficiat de subvenţii din partea bugetului Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, iar în prezent sunt în implementare o serie de proiecte prin intermediul cărora angajatorii beneficiază de diferite tipuri de subvenţii, dacă încadrează în câmpul muncii diferite categorii de persoane.

Vox 3 Romeo Chiriac