Abateri grave la DGASPC Gorj semnalate de liberali. Lui Cosmin Popescu i se cere să nu fie părtaș la încălcarea legii

0
216

Nereguli grave ies la iveală la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Liberalii gorjeni au sesizat, în cadrul unei conferinţe de presă că mai mulţi dintre directorii acestei instituţii ar încalca legea. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât există suspiciuni că unii dintre funcţionarii publici ai DGASPC Gorj s-ar afla în conflict de interese şi fals în declaraţii. Denisa Şuţă, vicepreședintele PNL Gorj a precizat că în urma unor controale efectuate în anul 2014 de reprezentanţi ai Ministerului Muncii în vederea licenţierii caselor de tip familial şi căminelor de bătrâni, au fost constate o serie de nereguli ce nu au permis obţinerea licenţei.
Acum, la 2 ani după ce aceste verificări, centrele DGASPC Gorj ar putea fi închise, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi riscând să rămână pe drumuri, mai spune consilierul județean Denisa Șuță.
Mai mult decât atât, liberalii au prezentat în cadrul unei conferinţe de presă mai multe documente prin care se arată faptul că şefii DGASPC Gorj fac parte din diverse asociaţii, care prestează acelaşi tip de servicii ca şi instituţia la care sunt angajaţi. Denisa Şuţă a mai precizat că pentru activitatea prestată în cadrul acestor asociaţii şi ong-uri, cei patru funcţionari de la DGASPC Gorj sunt plătiţi, însă în declaraţiile lor de avere şi cele de interese există o serie de neconcordanţe. În aceste condiții, liberalii gorjeni i-au cerut preşedintelui Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, să ia măsuri în acest sens şi să nu acopere neregulile comise de-a lungul timpului de conducerea DGASPC Gorj. Totodată, liberalii speră ca instituţiile abilitate să se autosesizeze şi să demareze o anchetă menită să facă lumină în cazul angajaţilor de la DGASPC Gorj care s-ar afla în conflict de interese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here