A nins abundent în Gorj. Drumarii au intervenit cu 49 de utilaje

0
334
Un barbat conduce un utilaj de deszapezire, pe strada Principala din comuna Smeeni, in judetul Buzau, marti, 28 ianuarie 2014. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu si cod galben de ninsori si viscol valabila de miercuri de la ora 06:00 pana joi la ora 10:00 in mai multe judete din tara. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Ninsorile au revenit în zona montană a județului Gorj. Ninge fără oprire încă de seara trecută iar drumarii au fost la datorie și au acționat cu peste 40 de utilaje atât pe Defileul Jiului cât și pe Transalpina dar și în zona Godeanu acolo unde au fost dislocate trei unimoguri pentru a îndepărta zăpada. Pentru că exista riscul de îngheț și producerea de polei, reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu au împrăștiat peste 160 de tone de material antiderapant.

Drumarii le recomandă șoferilor să fie prudenți, să respecte indicațiile autorităților și să nu plece la drum dacă nu au mașinile echipate corespunzător pentru iarna. Potrivit meteorologilor, vremea va rămâne  rece în continuare, iar în zona montană ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.  De asemenea, vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.