A doua zi de proteste la Termocentrala Rovinari. FNME are revendicări!

1
298

Protestul de la Termocentrala Rovinari, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, continuă. Un număr de opt salariaţi ai termocentralei pichetează de ieri intrarea în unitate. Protestatarii cer creşteri salariale, vouchere de vacanţă, grupe de muncă acordate în mod corespunzător şi constituirea unui mix energetic.

Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari susține că reprezentanții CEO au purtat în această dimineață primele discuții cu protestatarii și le-au promis acestora că revendicările lor vor fi introduse mâine în comisia mixtă sindicate-administrație, care se va întruni la sediul companiei. În aceste condiții, salariații Termocentralei Rovinari au decis să continue protestul, susține liderul de sindicat Manu Tomescu.

Vox 1 Manu Tomescu

Protestatarii solicită majorarea salariilor, acordarea de vouchere de vacanţă în 2019, reducerea vârstei de pensionare şi constituirea unui mix energetic naţional din care să facă parte şi Complexul Energetic Oltenia.

De asemenea, Federaţia Naţională Mine Energie solicită Ministerului Energiei, Consiliului de Supraveghere şi Directoratului Societăţii Complexului Energetic Oltenia prezentarea formei actuale a proiectului Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al societăţii pentru anul 2019 în vederea identificării şi implementării soluţiilor pentru realizarea obiectivelor care au fost solicitate privind creşterea salariilor, acordarea biletelor de odihnă şi tratament/vouchere de vacanţă, concretizarea amendamentelor solicitate la Legea Pensiilor (Legea 263/2010) şi asigurarea fondurilor de BVC pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi sociale.