În lipsa alocării fondurilor,  Stadionul Municipal din Târgu-Jiu riscă să se degradeze

1
619

 Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este dezamăgit de modul în care Guvernul abordează problema Stadionului Municipal de la Târgu Jiu. Este necesară aprobarea unei Hotărâri de Guvern prin care să fie alocaţi ultimii bani pentru finalizarea lucrărilor la noul Stadion Municipal.

Marcel Romanescu încă mai speră ca după aprobarea rectificării de buget să se facă demersurile necesare, astfel încât şi suma de 5 milioane de euro să fie virată Companiei Naţionale de Investiţii şi să fie demarată organizarea unei licitaţii.

Vox 1 Marcel Romanescu

Chiar dacă fondurile ar fi alocate în cel mai scurt timp, sunt șanse mici pentru ca investiția să fie finalizată până la debutul sezonului rece. Lucrările care au mai rămas de realizat constau în executarea canalizării pluviale şi a unei pasarele în zona dinspre primărie.

Dacă formalităţile cu licitaţia ar avea loc în septembrie ar mai rămâne disponibile lunile octombrie şi noiembrie, dacă vremea va permite acest lucru şi nu va ninge sau temperaturile nu vor scădea prea mult. Nu se ştie însă cine va plăti pe timp de iarnă utilităţile la noua arenă, dacă aceasta nu va fi gata şi predată autorităţilor locale, întrucât municipalitatea a comunicat că nu mai este dispusă să suporte aceste costuri.

Vox 2 Marcel Romanescu

Până acum, Compania Naţională de Investiţii a cheltuit peste 20 de milioane de euro cu stadionul de la Târgu Jiu.