Autorităţile cer bani de la Guvern pentru reparerea drumului  din zona Peşterii Polovragi

0
317

Autorităţile locale şi judeţene vor solicita fonduri la Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră, prin Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, refacerea variantei de drum naţional din zona Peşterii Polovragi. Drumul a fost afectat recent de o viitură şi accesul este greoi şi chiar periculos.

Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a declarat că, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a solicitat Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu întocmirea unei documentaţii şi a unui proiect de reabilitare a drumului. Finanţarea ar urma să fie solicitată Guvernului, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră. Drumul din zona Polovragi este de importanţă turistică majoră. Peştera cu acelaşi nume este celmai vizitat obiectiv turistic din Gorj.

După cum se ştie luna trecută o viitură puternică pe râul Olteţ a distrus o parte din infrastructura rutieră din zona Polovragi. Atunci, 40 de persoane şi 17 maşini au rămas izolate. A fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor pentru recuperarea turiştilor şi a localnicilor care se aflau pe munte, la cules de ciuperci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here