5000 de lei. Amenda primită de Aparegio pentru deversarea dejecțiilor în Jiu

0
345

Aparegio  a fost amendată cu 5 mii de lei de către Direcția de Sănătate Publică Gorj și dată pe mâna organelor de anchetă după ce în mass-media au apărut filmări cu un angajat al societății care golea o vidanjă cu dejecții în râul Jiu. Și polițiștii au deschis dosar penal în acest caz. Fapta constituie infracțiune și conform legii, se pedepsește cu închisoare de la trei uni la un an sau cu amendă.

Garda de Mediu Gorj, Direcția de Sănătate Publică și Sistemul de Gospodărire a Apelor s-au autosesizat și au demarat încă de la sfârșitul săptămânii trecute o anchetă, după ce Claudiu Fiu, unul dintre șefii Agenției Județene a Vânătorilor și Pescarilor Gorj a postat pe internet o filmare cu o vidanjă aparținând operatorului de apă și canal din Târgu Jiu care era golită într-un canal care trece prin curtea instituției și se varsă în râul Jiu. După ce Inspectoratul Județean de Poliție a deschis un dosar penal în acest caz și celelalte organne de control au aplicat sancțiuni.

În urma celor întâmplate, societatea Aparegio a fost amendată de către Direcția de Sănătate Publică Gorj cu suma de 5 mii de lei și a primit interdicția de a mai face deversări în râul Jiu. Mai mult, reprezentanții Gărzii de Mediu au precizat că vor pune la dispoziția organelor de anchetă documentele relevante în acest caz pentru ca polițiștii să poată finaliza cercetările. În acest caz, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a deschis un dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunii de descărcarea apelor uzate și a deșeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate